Cederlöf & Alsenius

Foto: Leo Alsenius

Lise-Lott Alsenius är född 1964 i Jönköping men bor numera i Stockholm. En av hennes största aha-upplevelser var när hon lärde sig att läsa och skriva i första klass. En ny värld öppnade sig som var både begriplig och spännande. Hon upptäckte även djurens utsatthet och engagerade sig tidigt som volontär.

Skrivandet har allt sedan skoltidens sagor, noveller och uppsatser – via yrkeslivet pressmeddelanden och webbtexter – följt henne som en röd tråd. Att en dag bli författare fanns alltid i bakhuvudet, men hon tänkte att det var bäst att ”leva” först. Hon läste därför till journalist och jurist och hade roliga jobb på Sveriges Television, Antipiratbyrån och Arbetsförmedlingen. När en sökt chefstjänst inte blev hennes bestämde hon att det var dags att arbeta för djuren, och samma dag dök en annons från en djurskyddsorganisation upp med ett jobb som passade henne perfekt.

Idén till debutromanen Djurhus A har hon burit på länge. Att få skriva om sitt stora intresse, tillsammans med en lika engagerad person – och bli utgiven – ser hon som en saga.

Lise-Lott bor på Lidingö med man och två söner, samt blandrashunden Lucy.

--------

Louise Cederlöf är född 1970 i Stockholm. Hon är sedan många år journalist och skriver regelbundet om medicin, hälsa och samhällsfrågor. Hon blev tidigt engagerad i djurs rättigheter och har arbetat som tidningsredaktör för flera olika organisationer inom det området. Är som journalist publicerad i en mängd tidningar och tidskrifter: DN, Aftonbladet, Expressen, Situation Sthlm, Härliga Hund med flera.

I början av 2000-talet gick hon en skrivarkurs på Skrivarakademien där läraren var den smått legendariske Sören Bondeson. Flera år senare berättade den tidigare kollegan, Lise-Lott Alsenius, om ett synopsis hon haft i byrålådan en längre tid. Louise tyckte idén var briljant och ett utmärkt uppslag till en djurförsöksthriller. De bestämde sig för att skriva tillsammans och halvvägs in i projektet engagerade de Bondeson som coach.

Louise bor på Kungsholmen med sambo och dotter i skolåldern. Djurhus A är hennes debutroman.