Jan-Erik Ullström


Jan-Erik Ullström föddes 1977 och har sedan författardebuten 2011 lagt 14 utgivningar i ryggsäcken. Det här är en författare som verkligen provar sina vingar i flera olika genrer. Sci-fi, fantasy, thriller, feelgood, lärande barnböcker och sagoböcker för att nämna några. Samtidigt skriver han manus för TV, bland annat till SVT-produktionen Uti Bögda. Han är även en aktiv föreläsare i skolor och föreningar.

”Jag har ingen brist på idéer. Tvärtom. Utmaningen är att sålla ut guldkornen och lägga tid på det som känns rätt. Jag älskar att skriva. Den livliga fantasin föddes tyvärr genom att som barn utsättas för mobbing. En som varade från början av mellanstadiet ända fram till studenten. Men istället för att låta det blir mitt ok att bära, har jag plockat fram de styrkor utsattheten gav mig: kreativitet, fantasi och en innerlig vilja att lyckas.”


Bibliografi:

Vägen till Umbria, del 1 (Mörkersdottir förlag. 2011. Sci-fi/fantasy)
Vägen till Umbria, del 2 (Mörkersdottir förlag. 2011. Sci-fi/fantasy)
Med slutna ögon (Idus Förlag. 2012. Thriller/kriminal)
Frid & Fröjdh (Idus Förlag. 2014. Feelgood)
B.L.ÖH - Barnens Lilla Överlevnadshandbok (Idus Förlag. 2015. Lärande)
Skrot & Korn (Idus Förlag. 2016. Feelgood)
Sagor utan slut (Idus Förlag 2017. Sagobok)
Far & Flyg (Idus Förlag. 2018. Feelgood)
Sagor utan slut 2 (Idus Förlag 2018. Sagobok)
Fler sagor utan slut (Idus Förlag 2020. Sagobok)
Knall & Fall (Idus Förlag 2020. Feelgood)
Dödsbringaren (Lind & Co 2021. Nordisk fantasy)
Varför? (Idus Förlag 2021. Barnbok)
Följarehn (Stellar Förlag 2021. Thriller)