Pia Hagmar


Bild: Bengt Öberg

Pia Hagmar, författare 

Debuterade 1991 med hästboken ”Sara och Misty” på Rabén & Sjögren. Sedan dess har jag skrivit närmare 80 böcker, främst för barn och unga. Jag är utgiven på flera förlag, Rabén & Sjögren, Bonnier Carlsén, B. Wahlströms, Damm och Tre Böcker.  

Mina mest kända bokserier är nog hästböckerna om Klara (18 st) som också blev långfilm 2010, samt Dalslandsdeckarna, en deckarserie för barn i slukaråldern. Min senaste bokserie är lättläst och handlar om Shetlandsponnyn Svante. Hösten 2019 kommer också första boken i en helt ny hästboksserie om flickan Juli på B.Wahlströms förlag. De böckerna utspelar sig delvis på Irland. Min första vuxenroman kom 2012 på Damm förlag och heter ”Du och jag och vi”. Nu är det äntligen dags igen för en ny, den psykologiska thrillern ”Kunde varit vi” på Stellar förlag.

Andra serier jag skrivit är Fakirflickan, Pål & Co, Saga och Max, Tess, Millan samt Flisan. 

Förutom att skriva böcker reser jag runt i landet och håller skrivarkurser och gör författarbesök på skolor och bibliotek. 

Jag är född i Göteborg men har bott på många olika ställen runt om i landet. Efter 25 år i Dalsland har jag nu flyttat till Skaraborg, ute på landet mellan Falköping och Jönköping. Här bor jag med min man och min katt, mina tre barn är vuxna och har flyttat hemifrån. Förutom att skriva och läsa gillar jag att rida, resa, fotografera och odla.