Susanne Schemper


Foto: Ian Schemper

Susanne Schemper är född och uppvuxen i Halmstad, men bor sedan 2007 med sin familj i Lerum. Mellan uppväxt i Halmstad och familjeliv i Lerum har Susanne tillbringat många år med att resa och bo runt om i världen. Hon har bland annat arbetat på ett sexstjärnigt kryssningsfartyg i fem år samt drivit hotell i Zimbabwe. Nuförtiden arbetar Susanne som utvecklingsledare på en förvaltning i Göteborgs Stad och på fritiden skriver hon spänningsromaner.

Det hela började med noveller och den första publicerade novellen var i novellantologin Älska noveller – 30 nyanser av saknad. Detta var 2016. 2015 tog Susanne tjänstledigt för att studera skrivande i ett halvår och det var startskottet för att våga börja skicka in manus till förlag. Sedan dess har Susanne medverkat i ytterligare två antologier och även gett ut noveller digitalt.

Långt innan första skrivkursen 2013 fanns drömmen om att skriva och den har säkert sitt ursprung i kärleken till litteratur. Susanne har alltid slukat böcker och favoritgenren är spänning, även om hon läser och lyssnar brett och varierat och gärna på engelska. Hon inspireras bland annat av författare som Lisa Jewell, Ruth Ware och Inger Frimansson.

Romandebuten kom 2018 med den psykologiska spänningsromanen Osynlig närvaro, som utspelar sig i Göteborg. Den mycket populära Solingeserien, där första delen släpptes 2019, är en serie fristående mörka psykologiska spänningsromaner som utspelar sig mitt i den halländska idyllen i det fiktiva samhället Solinge i Halland.

Sandänglar